Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  

Про обласний бюджет на 2017 рік

gerb
Україна
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ
(сьома сесія сьомого скликання)

 

20 грудня 2016 року                                                                                                                                  № 3-7/VII
м.Чернігів

 

Про обласний бюджет на 2017 рік

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, керуючись пунктом 17 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада вирішила:

1.Визначити на 2017 рік:

- доходи обласного бюджету у сумі 4 986 258,1 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету 4 875 825,9 тис. грн, доходи спеціального фонду обласного бюджету 110 432,2 тис. грн згідно з додатком 1;

- видатки обласного бюджету у сумі 4 983 314,7 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету 4 859 663,9 тис. грн, видатки спеціального фонду обласного бюджету 123 650,8 тис. грн;

- повернення кредитів до обласного бюджету у сумі 2 604,0 тис. грн, у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду обласного бюджету - 2 604,0 тис. грн згідно з додатком 4;

- надання кредитів з обласного бюджету у сумі 5 547,4 тис. грн, у тому числі надання кредитів із загального фонду обласного бюджету - 2 943,4 тис. грн та надання кредитів із спеціального фонду обласного бюджету - 2 604,0 тис. грн згідно з додатком 4;

- профіцит загального фонду обласного бюджету у сумі 13 218,6 тис. грн згідно з додатком 2;

- дефіцит спеціального фонду обласного бюджету у сумі 13 218,6 тис. грн згідно з додатком 2.

2.Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів обласного бюджету на 2017 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, у тому числі по загальному фонду 4 859 663,9 тис. грн та по спеціальному фонду 123 650,8 тис. грн згідно з додатком 3.

3.Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів обласного бюджету у сумі 5000,0 тис. гривень.

4.Затвердити на 2017 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5.

5.Надати право обласній державній адміністрації у період між сесіями обласної ради здійснювати розподіл і перерозподіл обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам та коштів інших трансфертів з обласного бюджету з наступним внесенням змін до рішення «Про обласний бюджет на 2017 рік».

6.Затвердити на 2017 рік перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку згідно з додатком 6.

7.Затвердити на 2017 рік резервний фонд обласного бюджету у сумі 500,0 тис. гривень.

8.Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду обласного бюджету на 2017 рік за їх економічною структурою:

- оплата праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- поточні трансферти населенню;

- поточні трансферти місцевим бюджетам;

- підготовка кадрів вищими навчальними закладами I-IV рівнів   акредитації;

- забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

- оплата послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

- оплата енергосервісу.

9.Затвердити в складі видатків обласного бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 80 783,2 тис. грн згідно з додатком 7.

10.Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право обласній державній адміністрації отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів обласного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами, з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

11.Відповідно до статті 73 Бюджетного кодексу України надати право обласній державній адміністрації отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів, що виникають за загальним фондом та бюджетом розвитку обласного бюджету, у фінансових установах на строк до трьох місяців у межах поточного бюджетного періоду.

12.Розпорядникам коштів обласного бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Обласній державній адміністрації затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

13.Установити, що у загальному фонді обласного бюджету на 2017 рік:

- до доходів належать надходження, визначені статтею 66 Бюджетного кодексу України;

- джерела формування у частині фінансування визначені у частині 1 статті 72 та частині 1 статті 73 Бюджетного кодексу України;

- джерелами формування у частині кредитування є надходження, визначені    статтею 66 Бюджетного кодексу України.

14.Установити, що джерелами формування спеціального фонду обласного бюджету України на 2017 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 691 Бюджетного кодексу України з урахуванням доходів, визначених в частині першій статті 71 Бюджетного кодексу України.

15.Установити, що джерела формування спеціального фонду обласного бюджету на 2017 рік у частині фінансування визначені у частині 2 статті 72 та частині 1 статті 73 Бюджетного кодексу України.

16.Установити, що джерелами формування спеціального фонду обласного бюджету України на 2017 рік у частині кредитування є надходження, визначені пунктами 10 та 11 частини першої статті 691 Бюджетного кодексу України.

17.В міжсесійний період у виняткових випадках за спільним розпорядженням голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради дозволити виділення додаткових коштів, у тому числі за рахунок залишків коштів освітньої та медичної субвенцій станом на 01.01.2017, головним розпорядникам коштів обласного бюджету та додаткових трансфертів місцевим бюджетам, перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів обласного бюджету, здійснювати передачу коштів між загальним і спеціальним фондами бюджету, вносити зміни до переліку та обсягів місцевих (регіональних) програм, які фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, та проводити перерозподіл за об’єктами будівництва (реконструкції) з наступним внесенням змін до рішення «Про обласний бюджет на 2017 рік».

18.Додатки 1-7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

19.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань бюджету та фінансів.

 

Голова обласної ради                                                                        І.С. Вдовенко

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company